maandag 8 juli 2013

Zelfs de gemeente Knokke-Heist steunt ons project


Gemeentebestuur steunt het Duchenne Parent Project

duchenne
Drie kinesisten van AZ OLV Ter Linden (AZ Zeno) gaan op 9 augustus deelnemen aan de Dodentocht van Bornem.

Deze 100 km lange tocht wordt gekoppeld aan een goed doel, met name het Duchenne Parent Project. Om dit onderzoek financieel te ondersteunen zoeken de drie kinesisten zoveel mogelijk mensen en bedrijven die hen willen sponsoren per kilometer tijdens de dodentocht en/of organisaties die de verkoop van buttons die speciaal voor dit project gemaakt werden op zich willen nemen. Deze buttons worden verkocht aan 2 euro. Het gemeentebestuur ondersteunt dit project en zal de buttons te koop stellen in het gemeentehuis, Het Sociaal Huis, het Cultuurcentrum en de dienst voor Toerisme.

Het Duchenne Parent Project is een organisatie van ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne, een erfelijke vorm van spierdystrofie die voornamelijk voorkomt bij mannen.
De ziekte wordt veroorzaakt door de afwezigheid van het eiwit dystrofine in de spiercel. Hierdoor functioneren de spieren niet zoals zou moeten en is er verminderde spierkracht. De ziekte verloopt progressief zodat men op de leeftijd van 12 à 13 jaar in een rolstoel belandt. De aftakeling zet zich gestadig voort naar ademhalingsmoeilijkheden en uiteindelijk sterft men rond de leeftijd van 35 – 40 jaar.

Super bedankt in naam van de drie kiné-musketiers...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten